Ads Top

8 motoare de căutare care prețuiesc confidențialitatea mai mult decât Google

Scurt: În această eră a internetului, niciodată nu poți fi prea sigur atunci când vine vorba despre intimitatea ta virtuală. Urmatoarele 8 moatoare de căutare pot oferi o confidențialitate sporită spre deosebire de cunoscutul motor de căutare Google.
melimeloparis.ro%20
Nu putem nega faptul că Google este de departe cel mai bun motor de căutare, care folosește algoritmi puternici și inteligenți, inclusiv implementări AI (artificial intelligence) pentru a permite utilizatorilor să obțină cele mai bune rezultate dintr-un motor de căutare, plus o experiență personalizată.

Asta sună bine din moment ce începi să vezi că găsesti foarte ușor și repede tot ceea ce te interesează și ceea ce ți se potrivește, dar pare că te desparți tot mai mult de realitate. Stii vorba aia? "Prea mult din nimic nu este bun" sau "prea multă personalitate este dăunătoare", ori personalizare? Cum era? În fine. Ideea este că ar trebui să ieșim din această bulă de filtrare și algoritmi a motorului de căutare și să vedem lumea așa cum este ea.

Știi că Google urmărește o mulțime de informații despre conexiunea ta și despre sistem atunci când efectuezi o căutare sau o acțiune în cadrul motorului de căutare ori utilizezi alte servicii Google, cum ar fi Gmail, Google Play, Voice Search.

Deci, dacă Google te urmărește, răspunsul simplu ar fi să nu mai utilizezi Google pentru căutarea pe web nu? Dar ce ai folosi în locul Google dacă nici Microsoft Bing nu este ușă de biserică, așa că dacă ești preocupat de confidențialitate în timp ce utilizezi un motor de căutare, am găsit câteva alternative care se orientează spre o intimitate virtuală mult mai sporită a utilizatorilor, iar rezultatele căutării sunt foarte apropiate de cele pe care le generează Google.

De reținut este că alternativele menționate în acest articol nu sunt neapărat "mai bune" decât Google, ci se concentrează doar pe protejarea confidențialității utilizatorilor, după cum urmează:
1. DuckDuckGo


2. Qwant


3. Startpage


4. Privatelee


5. Swisscows


6. searX


7. Peekier


8. MetaGer

foto cover by lifewire.com

2 comentarii:

Un produs Blogger.