Ads Top

Cine este controversatul George Soroș?

Trebuie să recunoaștem faptul că de foarte multe ori am auzit la televizor, discuții mai ales la televiziunile de știri care fac bani din talk-show-uri pe subiecte politice, despre unu George Soroș care face de toate și în general nimic în afară de a finanța ONG-uri care plănuiesc nu-i așa, lovituri de stat care ulterior sunt demascate de către jurnaliști. Deja aceste ONG-uri sunt supranumite ONG-uri Soroșiste, cu alte cuvinte dacă stai tu așa la casa de marcat de la magazinul din cartier și când te uiți în buzunar îți dai seama că nu mai ai bani de țigări pentru că guvernare proastă, vrei să ieși în stradă. Sigur ești membru într-un ONG Soroșist plătit de serviciile secrete care scot oameni în stradă, la rândul lor servicii secrete primesc bani de la miliardaru ăsta care primește bani de la extratereștrii sau ceva pentru că altceva despre el nu se vorbește pe planeta asta decât că finanțează toate tâmpeniile oribile și ba mai mult, e atât de miliardar încât nu-l întreabă nimeni de unde are banii ăia. Diversiunile media se poartă și sunt un paravan al redacțiilor de a creea impresia că rămân în continuare câinele de pază al democrației. Hahaha-ha! Cu toate astea, hai să vedem cine e, de unde are bani și cu ce se ocupă în general.

S-a născut la Budapesta ca György Soros în familia scriitorului evreu Tivadar Soros, în copilărie supraviețuind Holocaustului evreilor din Ungaria. Tatăl său, entuziast al limbii esperanto, și-a schimbat numele de familie din Schwartz în Soros - cuvânt care în esperanto înseamnă "se va înălța". În octombrie 2009, averea sa, estimată de revista Forbes, valora aproape opt miliarde de euro. Soros a fost și continuă să fie proprietarul unor fonduri mutuale, între care celebrul Quantum Group of Funds. Fondurile sunt grupate în holdingul Soros Fund Management, al cărui președinte este George Soros. În iunie 2009, valorile deținute de Soros Fund Management erau estimate la 4,2 miliarde de dolari.

Soros a devenit celebru după ce, în anul 1992, a făcut un profit de un miliard opt sute de milioane de dolari, mizând la bursă pe deprecierea lirei sterline. Ulterior, autoritățile britanice au fost nevoite să scoată lira din mecanismul de schimb valutar al Uniunii Europene. Soroș este cunoscut ca fiind "Omul care a ruinat Banca Centrala a Angliei".

În 1993 Soros a înființat Fundația pentru o Societate Deschisă, numită și "Fundația Soroș". Misiunea fundației este de a promova dezvoltarea unei societăți bazate pe libertate, responsabilitate și respect pentru diversitate, iar domeniile în care fundația a dezvoltat cele mai importante proiecte sunt drepturile omului și combaterea discriminării, educație, migrație, date deschise, incluziunea romilor, buna guvernare, cultură civică și politică, cercetare socială, economie socială și arhitectură socială participativă.

Soros își exprimă frecvent opiniile cu privire la problemele politice, economice și monetare de actualitate, publicând cărți și articole de presă, precum și dând interviuri difuzate la radio și TV.

Soroș este privit ca un membru al "iluminațiilor" și omul care controlează jocul internațional al bursei. Deși fundația sa militează pentru democrație și dezvoltarea umanității, aceasta a fost interzisă în unele țări printre care și Rusia.
vivacredit.ro
foto by businessinsider.com.au

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.