Ads Top

Pinebook. Laptopul de doar 89$ care ruleaza pe Linux


Scurt: Dacă bugetul nu vă permite un ultrabook, însă puteți gestiona situația cu minimum de efort financiar, ar trebui să aruncați o privire către un dispozitiv low-end configurat pentru elementele generale de necesitate în lucrul la calculator. Pinebook.

Înapoi în anul 2012. Compania Raspberry Pi a început o revoluție prin aducerea pe piață a unui computer al cărui preț să nu depășească 25$. Un număr destul de mare de producători din domeniu au încercat să pună în aplicare ideea unui computer similar Raspberry Pi, țintind publicul consumator cu buget redus pentru achiziția unui calculator, printre care și Microsoft care și-a încercat propria alternativă pentru Raspberry Pi pe bază de Windows, dar nu a reușit.

Raspberry Pi a continuat inovația cu Raspberry Pi Zero, un dispozitiv destinat pentru navigarea online și elaborarea de documente text, urmat de dispozitive similare, cum ar fi Omega 2, de aceea când am citit pe internet despre laptopul conceput de Raspberry Pi, am avut sentimentul că mai devreme sau mai târziu vor apărea pe piață mai multe astfel de dispozitive, care în opinia mea sunt binevenite. Ghici ce? Am avut dreptate în această privință. Pine64, o companie care a pus în practică această idee, scoate pe piață Pine A64, construit pe o singură placă de bază, înzestrat cu un procesor Quad Core 64 biți, 2 GB RAM DDR3, fără HDD, dar cu un slot MicroSD care suportă până la 256 GB și multe altele, sub sloganul "Simple, Expandable & Powerful".

În altă ordine de idei, Pinebook este un laptop bazat pe tehnologia ARM, companie din Marea Britanie specializată în dezvoltarea de procesoare și semiconductori, destinat exclusiv distribuțiilor Linux și altor sisteme de operare precum Android și RemixOS, de aceea cred că rularea Windows devine imposibilă.

Specificații tehnice
⇀ IPS LCD (1280 x 720)
⇀ 64-Bit Quad-Core ARM Cortex A53
⇀ 2 GB LPDDR3 RAM
⇀ 16 GB eMMC 5.0
⇀ WiFi 802.11bgn
⇀ Bluetooth 4.0
⇀ 10000mAH Lithium Polymer Battery
⇀ 1.2 MP webcam
⇀ 5 inches large multi-touch touchpad
⇀ 2 USB, 1 Mini HDMI, 1 MicroSD card slot
⇀ 1 headphone jack

De asemenea Pinebook este disponibil la vânzare în două variante difeirte, cu două prețuri difeirte:
⇀ 11″ LCD: $89
⇀ 14″ LCD: $99
specificațiile de mai sus rămânând valabile pentru ambele. Comandă online Pinebook.
Litera.ro
foto by pine64.org, kogan.com, / foto cover by honestlyreview.com

Un comentariu:

  1. Foarte interesant articolul si multumesc. Chiar mă intereseaza un laptop de genu. Am gasit pe AliExpress si intentionez sa-l comand. Mersi! Bafta!

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.