Ads Top

Banca Centrală a Statelor Unite se gândește să ia în calcul propria monedă virtuală

Rezerva Federală confirmă că Banca Centrală a Statelor Unite se gândește să ia în calcul propria monedă virtuală
Scurt: William Dudley, președintele Băncii Federale a Rezervelor din New York, s-a pronunțat cu privire la monedele virtuale, într-un interviu la CNBS din data de 27 noiembrie 2017, cea mai vehementă idee a lui fiind că președintele Băncii Centrale a SUA, ia în calcul creearea unei monede virtuale proprii la un moment dat, monedă similară cu BitCoin.

BitCoin ia amploare la nivel mondial
BitCoin a avut o ascendență destul de interesantă în 2017. La data de 28 noiembrie 2017, moneda virtuală a stabilit o înregistrare care a depășit 10 mii de dolari americani, poziționând-o ca fiind cu cea mai mare valoare din lume. Începând încă din luna ianuarie a acestui an, BitCoin a crescut cu 1300%, iar o mare parte din creștere s-a înregistrat destul de recent, de la începutul lunii septembrie când valora puțin peste 7 mii de dolari, la sfârșitul lunii noiembrie când a ajuns la 10 mii.

Se cunoaște faptul că această modalitate de plată a fost criticată la început de foarte mulți economiști cunoscuți, dar în momentul de față este imposibil de ingorat.

Pe data de 29 noiembrie Dudley a discutat cu un grup de studenți și profesori de la Universitatea Rutgers din New Jersey, iar aprecierile sale cu priviere la moneda virtuală despre care vă spuneam mai sus, indică faptul că Rezerva Federală acordă o atenție sporită monedelor virtuale, ba mai mult, ia în calcul oferirea unei forme proprii de monedă virtuală, la fel cum se întâmplă deja în Rusia cu CryptoRuble și în Japonia cu J-Coin, însă un astfel de program nu va fi dus prea curând la îndeplinire. "În acest moment este prematur să ne pronunțăm cu priviere la faptul ca Rezerva Federala a Statelor Unite ar avea nevoie de o monedă virtuală deoarece este un drum abia la început, dar întrebarea este: noi chiar avem nevoie de asa ceva?" a afirmat William Dudley în discursul său de la Univeristatea Rutgers din New Jersey. În schimbul de replici care a avut loc, Dudley spune că băncile ar putea lua în considerare oferirea de criptomonede ca servicii bancare prin înlocuirea numerarului pentru a-și simplifica munca, însă cu toate astea doar Rezerva Federală horărăște dacă monedele virtuale sunt sau nu un mijloc de schimb mai eficient decât numerarul. În altă ordine de idei Dudley a mai spus ca sub forma unui avertisment că exisă puțină experiență pe piața monetară pentru criptomonede și este prea devreme să facem investiții în domeniu. Monedele virtuale nu sunt momentan ceva stabil și nu au aceleași caracteristici de siguranță cum le au monedele clasice.

Înlocuirea numerarului cu criptomonede
Nu toată lumea este de acord cu această schimbare, din cauza nesiguranței, însă co-fondatorul Apple Steve Wozniak a declarat pentru CNBC că moneda virtuală reprezintă o modalitate mai bună de tranzacționare decât dolarul american. Goldman Sachs, JPMorgan Chase și alte comapnii importante gândesc pe viitor modalități de implementare a monedelor virtuale.

Oricare ar fi viitorul monedelor virtuale și faptul că Dudley spunea despre alernativa cripto ca fiind problematică și creează bătăi de cap, eu sunt de părere că monedele virtuale au în momentul de față un mare potențial, pe care multe companii nu au început să-l exploateze. Dacă monedele virtuale ar continua să crească în valoare pe viitor, cu siguranță ne putem aștepta ca în lumea finanțelor să existe și monede virtuale. Până la urmă societatea se schimbă. De la schimbul de produse, la bancnote, la monede virtuale. Practic lumea evoluează, iar banii sunt în momentul de față cel mai important element al societății. Moneda virtuală mai devreme sau mai târziu va fi o modalitate de tranzacționare.
otter.ro
Referințe: Reuters, CNBC.
foto cover by coinvedi.com

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.