Ads Top

Cel mai sigur browser din lume

În general browserul este o poartă către computerul tău. Malware și alte programe răuvoitoare îți pot infecta calculatorul prin intermediul unui browser. S-a dovedit asta indiferent cât de securizate sunt browserele de pe piață și indiferent cât de mult țin companiile la securitate, hackerii găsesc mereu soluții. Oricând un malware se poate strecura în sistem prin intermediul unui download drive-py, a unui exploit sau a unei breșe de securitate. Odată ajunse pe computer, aceste programe malițioase o iau de-a dreptul razna. Cai troieni bancari manipulează transferurile, key logger-ele spionează tot ce tastezi și fură parole, iar alt malware criptează toate datele și apoi cere răscumpărare. Le poți recupera sau nu, asta depinde de bunăvoința hackerului din spatele programului. După cum spuneam mai sus, în ciuda tuturor eforturilor făcute de dezvoltatorii de browsere, care au eliminat deja sute de breșe de securitate din programele lor, aproape nimic nu s-a schimbat în această situație precară, care durează de ani de zile.

Inatacabil: Browser in the Box
Chiar dacă navighezi pe un site sigur, un malware poate intra în sistem prin bannere manipulante sau extensii cu breșe de securitate. Asta pentru că browserele instalate în Windows rulează direct în sistemul de operare și sunt folosite pentru a-l ataca. Browser in the Box, sau mai scurt BitBox, vine cu o altă abordare. O echipă de programatori de la Rohde & Schwarz Cybersecurity au pus în practică o idee incredibilă. Producătorul a instalat browserul intr-o mică mașină virtuală (VM), un alt sistem de operare (Linux) pe care operează acesta, în mod invizibil în fundal. E ca și cum ai folosi o mașină virtuală pentru un sistem de operare și ai rula Linux de pe Windows sau viceversa. Ești intangibil.

Protecție pe mai multe nivele pentru o securitate sporită
Acest software are avantajul că amenințările venite de pe internet, aproape că nu au niciun efect asupra Windows. Chiar dacă malware-ul reușește să treacă de browserul consolidat cu protecția Linux AppArmor și găsește o breșă, el va ajunge în sistemul de operare Linux, adică în mașina virtuală, nicidecum în Windows. Pentru a evada din acest sistem trebuie să spargă și softul de virtualizare, care rulează pe un cont de utilizator extrem de sever restricționat din Windows. Malware-ul ar trebui să funcționeze ca Windows și să ocolească mașina virtuală, precum și măsurile de securitate adiționale. Combinația tuturor acestor contra-măsuri protejează 100% sistemul, fără a avea vreun efect asupra confortului în utilizare. Doar procesul de lansare inițială a browserului durează puțin mai mult, dar pentru calculatoarele de actualitate nu este niciun fel de problemă.

BitBox este oferit în două versiuni browser care se bazează pe Google Chrome sau Firefox și oferă toate funcțiile standard. Poate fi operat, de asemenea, și ca browser standard al Windows. Bookmark-urile și extensiile sunt și ele reținute după restart. Poți descărca fișiere și poți printa conținutul web.

Cerințe hardware
Pentru Browser in the Box, cerințele hardware sunt ceva mai mari decât pentru un browser normal de Windows pentru că, în plus față de navigator, este instalată și o mașină virtuală. Cu toate astea, cerințele rămân totuși la un nivel modest. Producătorul recomandă un computer cu procesor dual-core la 2 GHz și 4GB memorie RAM, pentru o funcționare normală a programului. În principiu browserul ar funcționa destul de bine chiar și pe un hardware mult mai slab, dar în plus față de un procesor de generație recentă eu recomand un upgrade al memoriei RAM și un SSD pe care să salvezi fișierele, iar BitBox va porni apoi mult mai rapid decât pe un sistem cu specificații minime. Programul poate fi folosit pe orice tip de Windows de la 7 în sus.
elefant.ro%20

Un comentariu:

Un produs Blogger.