Ads Top

Software-ul care iți transformă laptopul vechi și lent într-un Chromebook rapid

Nu contează cât de vechi sau ce resurse are laptop-ul tău, important e să funcționeze. Ideea e să nu-l arunci la gunoi.

Vezi și Upgrade: o modalitate ieftină de a menține în vață un PC vechi

The Verge a publicat un articol despre Neverware - o companie care s-a născut la New York pentru a ajuta școlile să transforme desktop-urile și laptop-urile depășite în Chromebook-uri performante, cu ajutorul CloudReady. Acest software este gratuit. Ediția Free CloudReady a Neverware este destinată numai utilizării personale de către persoanele fizice. Pentru funcționalitate completă, inclusiv asistență tehnică și înscriere în consola de administrare Google, sunt necesare edițiile Enterprise și Education.

Pentru ca Google Chrome OS să ruleze pe computerul vechi, ai nevoie de maxim 20 de minute pentru a creea instalarea USB și un stik de cel puțin 16 GB, recomandat 32. Dacă te folosești de Windows sau Mac, cloudready-usb-maker este un tool care te ajută să instalezi foarte ușor Google Chrome OS în dualboot pe drive-ul extern urmând pașii din procesul de instalare.

Nici pentru utilizatorii de Linux nu e bătaie de cap. Imaginea virtuală a CloudReady, disponibilă pentru 32 sau 64 biți, poate fi descărcată, iar procesul de instalare se află în secțiunea de asistență, unde este foarte bine explicat cu ajutorul capturilor de ecran.
eonflash.ro
foto cover by litebeem.world

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.