Ads Top

Cum sa pui parolă pe un folder/director din Windows

Există multe modalități de criptare a unui volum de date sensibile pe PC, unele destul de complicate, dar sunt uni care s-au gandit la chestia asta și au constatat că e necesar să scrie niște programe care fac exact același lucru.
Am căutat pe net mai multe modalități și am selectat una ca fiind cea mai accesibilă, chiar prin prisma faptului că multe dintre programe nu sunt free. Ca românu: gen unu bun, ușor de folosit și moca.

În acest scop, recomand utilizarea aplicației VeraCrypt ↚ download, un software bazat pe clasicul TrueCrypt, dar unul care a fost actualizat regulat în ultimii ani. Funcționează pe orice versiune de Windows, inclusiv Windows 10, însă nu mă pot pronunța cu privire la XP. De foarte mult timp nu mai folosesc această versiune nici măcăr pe mașina virtuală. De asemenea VeraCrypt este disponibilă inclusiv pentru utilizatorii de MacOSX, Linux, FreeBSD, Raspbian, cât și codul sursă pentru alte sisteme de operare. Pe Windows (sistemul de operare pe care eu am testat aplicația) procesul de instalare este unul cât se poate de facil și nu trebuie o atenție sporită la tot felul de bife, ori programe adiacente cu care vine la pachet, la care trebuie să fii atent pe parcursul procesului de instalare. Apeși Next până în momentul în care poți rula programul.

Aplicația dispune de un tutorial zic eu destul de bun după instalare, de aceea nu o să scriu foarte multe despre cum se criptează un director ori un drive pentru că nu vreau să te plictisesc foarte tare, motiv pentru care o să pun mai jos câteva screenshoot-uri care indică esențialul.

De reținut: așa cum recomandă și ei, aplicația protejează informațiile sensibile, dar în cazul în care cineva dorește prin alte modalități mai inteligente de hacking, sporirea securității trebuie făcută printr-o parolă complexă care poate conține simboluri și caractere speciale plus litere mari și mici.

Bun. Acum hai să deschidem directorul pe care deja l-am criptat. Această procedură se face foarte ușor tot din aplicație.

otter.ro
foto cover by security.vpit.txstate.edu

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.