Ads Top

La o zi după ce Google lansează Chrome în Windows Store, Microsoft șterge aplicația

Magazinele virtuale de aplicații pentru Windows și Mac au o abordare destul de serioasă în ceea ce privesc aplicațiile înșelătoare. Din cauza faptului că nu găsești un browser popular precum Google Chrome în niciunul dintre ele, diverși dezvoltatori, de regulă anonimi, ajung să comercializeze aplicații cu același nume. Pe lângă faptul că experiența tinde să devină frustrantă pentru utilizatorii de internet care sunt amatori de aplicații Windows și Mac, mai problematic este faptul că respectivele aplicații pe care le instalezi din greșeală sau din curiozitate pot fi compromise.
Încercând să remedieze problema, cei de la Google au urcat în Windows Store o aplicație care te direcționează la Chrome.Google.com pentru a descărca varianta oficială a browserului. Din păcate, pentru că nici în acest caz nu era vorba de o aplicație completă, ci doar de o scurtătură către download-ul oficial, cei de la Microsoft au șters respectiva versiune de Chrome în mai puțin de 24 de ore. Adică azi au apărut știri cum că Google Chrome a lansat varianta Chrome pentru Windows Store și mâine apar știri cum că Microsoft a șters fix ceea ce Google a postat cu o zi în urmă. Totul din cauza unei proceduri tehnice: "Am șters intallerul de Google Chrome din Microsoft Store deoarece încalcă politica de utilizare a Microsoft Store."

Din câte se pare cei de la Microsoft nu au neapărat o problemă cu prezența browserului Chrome în Microsoft Store pentru că să fim realiști, câte aplicații Microsoft vin preinstalate în telefoanele care folosesc sistem de operare Android? Condiția lor a fost ca respectiva versiune de Google Chrome să fie creeată de la zero în conformitate cu termenii și condițiile de utlizare ale magazinului virtual. Adică Google să pună mâna pe treabă și să facă o aplicație serioasă pe care utilizatorii de Windows să o instaleze și să o folosească asemenea Edge, nu o scurtătură care să servească doar pe post de reclamă. Ca punct de referință, orice browser care ajunge în Windows Store trebuie să folosească motorul de randare din Microsoft Edge pentru HTML și JavaScript. Pe de altă parte, Google Chrome folosește motorul Blink.
otter.ro

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.