Ads Top

Un vaccin împotriva HIV va fi testat pe mii de oameni

Scurt: Două studii clinice majore cu privire la HIV au fost lansate în Africa de către oamenii de știință din domeniul medical. Unul de la Johnson & Johnson pentru a testa un nou vaccin împotriva HIV, iar cel de-al doilea este pentru un medicament injectabil de la ViiV Healthcare conceput pentru a trata infecția cu virusul HIV.

Tratarea și prevenirea infecției cu HIV
Peste 70 de milioane de persoane au fost diagnosticate ca fiind infectate cu virusul HIV de la începutul anilor 1980 până în prezent, iar 35 de milioane au decedat în urma infecției. Mulți argumentează că virusul generează o moarte lentă și foarte grea, de aceea HIV reprezintă încă un pericol foarte mare pentru mulți oameni de pe glob. Până ce oamenii de știință vor găsi un remediu sau cel puțin o opțiune mai bună de tratament și prevenire a bolii, ea va continua să compromită vieți.

Principalul obiectiv al celor două noi studii lansate în Africa de care spuneam mai sus, a fost prevenirea decesului în urma infecției cu HIV, de aici și rezultatul oamenilor de știință care ar putea duce la progresul luptei împotriva SIDA.


Johnson & Johnson (J & J) a colaborat cu NIH (National Institutes of Health) și Fundația Bill & Melinda Gates cu privire la o combinație de două vaccinuri, care va fi testată pe un număr de 2600 de femei din Africa de Sud, pe parcursul următorilor 3 ani. Prima doză a vaccinului acționează asupra sistemului imunitar în scopul de a-l regenera, în timp ce al doilea stimulează sistemul imunitar de a acționa într-un ritm accelerat împotriva HIV. Vaccinul are în compoziție mai multe tulpini de HIV pentru a creea un scut care speră oamenii de știință că va fi capabil să prevină infecția din orice tulpină HIV cunoscută. Cu alte cuvinte corpul uman devine imun.

"Acesta este scopul: să facem progrese și sperăm că vaccinul anti-HIV poate atinge eficacitatea peste 50%, iar pe viitor să putem ajunge la peste 80%", a declarat Paul Stoffels, Chief Scientific Officer la J & J.

În noiembrie 2016, a fost lansat un studiu privind un alt vaccin împotriva HIV, numit HVTN 702, tot în Africa de Sud, unde principalii investigatori au fost Glenda Gray, MBBCH și FCPaed (SA), având ca scop evaluarea, eficacitatea, siguranța și tolerabilitatea vaccinului preventiv al ALVAC-HIV (vCP2438) plus subtipul B-Echivalent Cgp120 / MF59 la adulții seronegativi infectați cu HIV în decurs de 24 de luni și probabil până la 36 de luni de la înscrierea în program.

Progrese
În acest an, oamenii de știință de la Institutul de Cercetare Scripps au descoperit un tratament cu progrese de 100% care a fost testat cu succes pe șoareci, în timp ce NIH a efectuat un studiu pe un anticorp care poate ucide 99% din tulpinile HIV. Un medicament folosit pentru combaterea cancerului ar putea deveni un nou tratament HIV, iar editarea prin reprogramare genetică a CRISPR (Clustered Regularly Interspaced Short Palindromic Repeats, ce reprezintă o tehnologie de editare și reprogramare a genomilor) a fost utilizată pentru a stimula rezistența HIV la animale. Încă de la primele cazuri de infectare cu HIV, oamenii de știință au facut progrese în lupta cu virusul, doar că principalele experimente nu au avut loc pe oameni.

HIV este imprevizibil - virusul nu afectează pe toată lumea în același mod, poate deveni rezistent la medicamentele anterioare efeciente și ceea ce funcționează împotriva unei singure tulpini ar putea să nu funcționeze împotriva alteia. În plus, multe tratamente existente trebuie utilizate în mod continuu pentru a fi eficiente, doar în urma cercetărilor dese și amănunțite despre tulpina prezentă. Lanphear prevede potențialul vaccinului J & J și al ViiV ca fiind eficient în a evita unele dintre aceste probleme.

Atât studiul privind vaccinul împotriva HIV, cât și studiul privind tratamentul sunt la început, așa că nu vom ști din timp cât de viabile sunt cele două variante. Cu toate acestea, merită să așteptăm dacă pot trata sau preveni efectiv infecția cu HIV, a mai spus Lanphear.
otter.ro
foto cover by Human Immunodeficiency Virus (H.I.V) - Alexey Kashpersky

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.