Ads Top

USB Speed Test

Cred că una dintre cele mai banale operațiuni în Windows este să copiezi fișiere dintr-un director în altul, dar atunci când vrei să copiezi în general fișiere mai mari din calculator pe un drive extern, Stik USB sau HDD Extern, cred că te interesează viteza cu care o va face. Pe mine cel puțin mă interesează și de regulă fișierele mari nu le copiez niciodată cu Windows pentru că mi se pare o modalitate mult prea nesigură și plină de erori. Pentru fișiere mici de până la 1 GB nu-i bai. De la 1 GB în sus, folosesc Total Commander. Un software care știe să facă foarte multe chestii și e foarte deștept în ceea ce privește copierea și mutarea de documente, fie ele de dimensiuni mari sau mici.

Am căutat pe net 3 cele mai bune programe pentru testat viteza de citire și scriere a unui drive extern. Gen internet speed test, doar că usb speed test.

🗋 USB Flash Benchmark este un software scris în Rusia, nu tocmai gratuit, dar este portabil. Adică nu trebuie să-l instalezi pentru a-l utiliza. Evident că are și o variantă free care oferă destule. Tot ce trebuie să faci este să conectezi unitatea externă, o selectezi din program, apoi click pe butonul mare Benchmark.


🗋 HD Tune este mult mai mult decât un element de referință, HD Tune este un utilitar de diagnoză complet pentru unitatea externă. Programul nu testează doar viteza de scriere și citire ci face operațiuni precum căutarea de erori, verificarea cache, temperatura, starea de sănătate și altele. Versiunea Free este mai puțin eficientă în comparație cu cea Pro care costă 35$, mai exact 34,95 sau 24.95 €.

🗋 CrystalDiskMark este o alegere bună în general pentru cunoscători. Cu ajutorul programului poți configura propriile teste. Poți alege mărimea fișierului, de câte ori se execută testul, sau copierea secvențială ori utilizarea de blocuri aleatorii în trei dimensiuni diferite. Programul este disponibil în versiuni instalabile și portabile, dar de menționat este faptul că versiunea instalabilă a CrystalDiskMark vine cu programe aleatorii probabil nedorite. Recomand versiunea portabilă.

orange.ro
foto cover by apusapps.com

8 comentarii:

 1. de regula pe site-urile producatorilor de drive-uri externe gasesti programe pentru test de viteza mult mai bune si mai precise

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. @Classic multi folosesc no name iar ceea ce spui tu este corect, doar ca producatorii ofera software bune si precise pentru produsele lor. nu functioneaza la fel pe alte produse made in china. AJA System Test este un soft de test foarte bun de care sunt multumit.

   Ștergere
  2. @Angel cum sa folosesti un no name fabricat in China cand un SanDisk 3.0 de 32 cu o viteza de citire de pana la 150 Mbps e 80 de lei. Te doare capul? https://altex.ro/memorie-portabila-sandisk-ultra-flair-sdcz73-32gb-usb-3-0-negru-argintiu/
   Bineinteles ca pe ala fabricat in china te caci pe el poate sa fie el si 3.0

   Ștergere
 2. parerea mea e ca nu te intereseaza un program usb speed test la fel de mult cum te intereseaza un internet speed test mai ales atunci cand ai internet de la vodafone.

  un drive extern il scanezi o data si vezi de poate. netu are toane.

  de cacat!

  RăspundețiȘtergere
 3. Flash Memory Toolkit 2.01
  trebuia sa fie primu' in articolul tau
  bun si asa
  bafta!

  RăspundețiȘtergere
 4. Parkdale - Drive Speed Tester

  RăspundețiȘtergere
 5. Windows File Transfer e o porcarie! Am pierdut fisiere din cauza asta pentru ca din neatentie in loc sa dau copy am dat cut si bineinteles ca s-a dus dracu tot!
  Total Commander e cea mai buna viarianta. Macar iti spune ceva, le restabileste sau incepe sa copieze de unde a ramas fara sa avarieze documentele in cazul in care se intampla ceva.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. sandking tu esti pericol public nene. iti recomand "How to disable cut copy paste delete in windows 7 and 8.1. https://social.technet.microsoft.com/Forums/windows/en-US/a22c7aef-5d34-4c75-bda4-aa173b1544bb/how-to-disable-cut-copy-paste-delete-in-windows-7-and-81?forum=winservergen :)))))

   Ștergere

Un produs Blogger.