Ads Top

Coreea de Nord vrea mulți bitcoin pentru a continua finanțarea armelor nucleare

Sancțiunile internaționale succesive aprobate de Consiliul de Securitate al ONU în luna septembrie, care împiedică livrările de petrol, interzic importurile de textile din industria nord-coreeană și înăspresc controalele navale, ca răspuns la testul cu bomba H din 2 septembrie, nu au împiedicat țara să continue cheltuirea banilor pe rachete, dintre care ultima lansată pe data de 15 septembrie, la doar câteva zile după ce a fost anunțată pedeapsa economică. Chiar dacă ambițiile și prostia marelui conducător sunt infinite, asta nu înseamnă ca resursele financiare ale țării sunt inepuizabile, drept pentru care țara e în foame, iar conducerea, una exceleltă fără nicio urmă de îndoială, trebuie să facă rost de bani. Din punctul meu de vedere nu prea cred că guvernului îi pasă de foamea poporului, ci de disperarea sa de a finanța în continuare arme nucleare.

Un posibil motiv
Criptomoneda nu are frontiere și momentan nu ține cont nici de sancțiuni, așa că oferă mai puțină bătaie de cap și reprezintă până la urmă cea mai ușoară și plauzibilă modalitate de a face bani, deoarece procedeul este rapid, anonim și poate fi folosit pentru a cumpăra bunuri și servicii online, ori valută. Coreea de Nord a început exploatarea minieră de BitCoin, încă de la jumătatea lunii mai, ceea ce confirmă faptul că această țară izolată, nu este izolată. Coreea de Nord este conectată foarte modern, guvernul folosind tehnologie de actualitate, iar actorii cibernetici nord-coreeni nu sunt nebuni sau iraționali, ei au un domeniu de aplicare mai larg a informațiilor, decât majoritatea celorlalte servicii de informații.

Îngrijorarea multora vine în ideea în care Coreea de Nord va pune mâna în mod ilegal pe o mare cantitate de monede virtuale. Agenția de Internet și Securitate din Coreea de Sud, își dă cu părerea că la Phenian, pentru anul 2018, sunt pregătite multe atacuri cibernetice care vizează tranzacționarea de monede virtuale descentralizate. La jumătatea lui 2017, hackeri nord-coreeni s-au folosit de malware pentru a fura monede virtuale din tranzacții realizate în Coreea de Sud. Youbit, compania sud-coreeană de exchange BitCoin, spune că a avut de a face cu mai multe atacuri cibernetice venite din Coreea de Nord, în luna aprilie, din care aceaștia au furat monede virtuale în valoare de 72 de mlioane de dolari. Compania s-a închis de data de 21 decembrie după un alt atac din care a mai pierdut 35 de milioane de dolari.

Youbit nu este singura companie de exchange monede virtuale care a fost atacată. Bithumb a fost compromis în luna iunie 2017, ceea ce a determinat guvernul coreei de sud să ia în considerare impunerea de legi pentru securizarea și asigurarea tranzacțiilor de criptomonede, pentru prevenirea atacurilor pe viitor. Nu este confirmat că hackerii nord-coreeni au fost în spatele atacurilor, dar foarte mulți cercetători în securitate cibernetică sunt de părere că se observă un tipar clar: Coreea de Nord caută prin orice mijloace să fure monede virtuale pentru a servi regimului.
eonflash.ro
fotoart by recordedfuture.com
fotocover by arstechnica.com

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.